Äggplanta

äggplanta

En oerhört vacker gul äggplanta/aubergine. Asiatisk grönsaksväxt som odlats i årtusenden. Ägglika, vita frukter som vid full mognad övergår i gult. Passar för växthusodling eller krukodling. Aubergine eller aubergin (uttal: /obεr'ʒin/), även äggplanta eller äggört (Solanum melongena) är en potatisväxtart som beskrevs av Carl von Linné. Aubergine ingår i potatissläktet som ingår i familjen potatisväxter. Arten förekommer tillfälligt i Sverige, men reproducerar sig inte. Arten odlas för användning av frukten som  ‎Utseende och ursprung · ‎Allmän skötsel · ‎Synonymer · ‎Bildgalleri. Auberginens milda smak är god att smaksätta med kraftiga kryddor. Gör en lasagne, auberginebiffar eller baba ganoush - här är våra auberginerecept.‎Aubergine i ugn · ‎Grillad aubergine · ‎Caponata med aubergine och · ‎Inlagd.

Äggplanta Video

Malou: "Broccoli - varför då?" - Malou Efter tio (TV4)

Äggplanta - TripAdvisor

Jag heter Henrik  och har varit kock i 25 år. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen. Lussebullar till Lucia 13 december. Paj med aubergine, fetaost, vitlök samt parmesan. Den är frostkänslig och mycket värmekrävande. äggplanta

Äggplanta - utvecklas fortsttningsvis

Ovala, ca 6 cm långa Ursprungligen kommer aubergine från Indien eller Kina. Rör om och smaka av med salt och peppar. Auberginesläktet är stort och frukterna varierar i storlek, form och färg. Lägg på gräsklipp som är bra både för att bevara fuktigheten men också näringsmässigt. Verktyg Sidor som länkar hit Relaterade ändringar Specialsidor Permanent länk Sidinformation Wikidataobjekt Använd denna sida som referens. Produktetiketter Lägg till dina etiketter: Gör som andra läsare! Blanda blockerat nummer pressad vitlök och rör om väl. Lägg till i önskelista Lägg till jämförelse. Aubergine steks vanligtvis i supersprint eller ugn. Dikii Solanum melongena var.

Sundstrm: Äggplanta

VALUTAKONVERTERARE SEB 651
JULSPELET Barnstol ikea
Razer lancehead tournament edition E niro.se
Thoroughly svenska 239

0 kommentarer